Welk Microsoft 365 pakket (voorheen Office 365) ?

De zakelijke versie van Microsoft 365 kent meerdere varianten, variërend van € 4,20 om met Office applicaties te kunnen werken in de cloud, tot € 53,70 voor een volledig vanuit de cloud beheerde IT-omgeving, inclusief de meest geavanceerde vormen van databeveiliging en compliancebeheer.

We leggen graag uit wat de belangrijkste overeenkomsten en verschillen zijn tussen de Microsoft 365 abonnementen. Dit maakt de keuze voor een Office 365 pakket dat past bij uw organisatie een stuk makkelijker. De basis is simpel: elk pakket is een abonnement en biedt Office applicaties, e-mail en online bestandsopslag.

 

Verschil tussen Microsoft 365 Business en Enterprise

Aan de Enterprise pakketten van Microsoft 365 zijn, in tegenstelling tot de Microsoft 365 Business pakketten, geavanceerde beveiligings- en analysemogelijkheden toegevoegd. Dit biedt onder meer de beste bescherming tegen datalekken. Met de analyse- en rapportagetools kunnen grote hoeveelheden bedrijfsdata worden geanalyseerd en gerapporteerd, voor het nemen van datagedreven beslissingen.

 

Combineren is mogelijk

Binnen een organisatie kunnen grote verschillen bestaan tussen wat medewerkers nodig hebben om hun werk te kunnen doen. Beleidsmakers hebben analyse- en rapportagemogelijkheden nodig, administratief medewerkers hebben behoefte aan een volledig Office-pakket, terwijl mensen op uitvoerende afdelingen soms al genoeg hebben aan het online kunnen lezen van de mail. Het is mogelijk om abonnementen te combineren, zodat iedere medewerker precies die tools heeft die hij of zij nodig heeft. Enterprise F3 is zelfs puur bedoeld als combinatiepakket. Dit pakket is voor bedrijven die werken met E3 of E5 en voor een deel van de medewerkers een goedkoper pakket willen afnemen.

 

Losse elementen toevoegen

Naast combineren is het ook mogelijk om een aantal elementen los toe te voegen. In bepaalde gevallen kan dat financieel aantrekkelijk zijn. Het gaat om de volgende diensten:

 • Basis gegevensbescherming aan Basic en Standard
 • Enterprise & Mobility aan Business Premium
 • Telefonie
 • Power BI Pro (valt onder analyse & rapportage, alleen bij E5)

Ook is het mogelijk om extra ruimte voor dataopslag in OneDrive en SharePoint af te nemen.

 

Welk Microsoft Office pakket kiest u?

Om een keuze te kunnen maken, is het vooral belangrijk om inzichtelijk te maken hoe u werkt en welke wensen en eisen er zijn. De Microsoft 365 specialisten van TinkConnect kunnen hierbij ondersteunen met een analyse. Wij weten als geen ander dat de IT-behoefte van iedere organisatie uniek is, daarom bieden wij dienstverlening op maat. Neem gerust contact met ons op.

Bel 085-7735333, of mail sales@tinkconnect.com.

 

Gerelateerde artikelen

 • Hosted Desktop vs Microsoft 365

  Microsoft 365 - Office 365 Werken in de cloud

  Gebruikt uw organisatie een Hosted Desktop service om online in te loggen op uw werkomgeving? U bent niet de…

  Meer info

  Meer info
 • verschil tussen onedrive en sharepoint

  Wat is het verschil tussen OneDrive en SharePoint?

  Microsoft 365 - Office 365

  Sla persoonlijke bestanden op in OneDrive en gedeelde bestanden in SharePoint, we leggen u graag uit waarom

  Meer info

  Meer info
 • Voldoet Office 365 aan AVG standaarden?

  Microsoft 365 - Office 365 Privacy

  Als IT-beheerder krijgen wij vaak de vraag of Microsoft 365 AVG compliant is, ook wel bekend als privacywet of…

  Meer info

  Meer info