Tips: Werk veilig onderweg en op openbare plekken

Hoe veilig ben je buiten de muren van je organisatie? Herken de risico’s en werk veilig onderweg en op openbare plekken.

 

Gebruik alleen betrouwbare wifi-netwerken

Op openbare plekken en in het openbaar vervoer zijn valse wifi-netwerken een bekend fenomeen. Van degene die per ongeluk gebruik maakt van zo’n netwerk kunnen wachtwoorden en andere gevoelige gegevens gestolen worden. Werk veilig onderweg door 4G te gebruiken, eventueel als hotspot. Je kunt ook op zoek gaan naar een betrouwbaar netwerk dat wordt beveiligd met een wachtwoord. Het meest veilig is een VPN-verbinding.

 

Werk veilig onderweg met een VPN-verbinding

VPN (Virtual Private Network) is een dienst die de verbinding tussen een apparaat en het internet versleutelt. Als VPN aanstaat kan niemand zien wat je online doet, ook niet op een openbaar netwerk. Voorbeelden van gebruiksvriendelijke VPN-diensten zijn NordVPN en Private Internet Access.

 

Vergrendel

Koffie halen, naar de wc, of een sigaret roken? Vergrendel altijd je computer, tablet en telefoon. Windows-gebruikers doen dat met de toestcombinatie Windows L.

 

Gebruik een volledige stekker om je apparaten op te laden

Op sommige plekken kun je je apparaat opladen via een usb-poort. Helaas kunnen deze poorten gehackt worden. Gebruik een stekker en voorkom dataverlies.

 

Gebruik alleen je eigen apparaten

Alleen van je eigen computer weet je of de software en het besturingssysteem up-to-date zijn. Bovendien zijn er meldingen van gehackte toetsenborden die alles wat je typt doorsturen naar hackers. Gebruik geen openbare computers voor zaken waarvoor een wachtwoord nodig is. En, verbind nooit een usb-stick, telefoon, of welk apparaat dan ook aan een openbare computer.

 

Meer tips om malware en phishing te voorkomen

Meer tips om je organisatie te beschermen? Lees hier wat je kunt doen om malware en phishing te voorkomen.

Wat hebben computers, tablets en telefoons nodig om veilig gebruikt te kunnen worden? Beveilig je apparaten met deze tips.

Hoe zorg je dat je veilig blijft terwijl je online informatie deelt? Werk veilig online met deze tips.

 

Technische beveiligingsmaatregelen

Meer informatie over technische maatregelen en it-beheer op maat? Bekijk de mogelijkheden voor it-beveiliging door TinkConnect.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

 • Tips: Werk veilig online

  IT beheer IT beveiliging Privacy

  Digitale beveiliging is mensenwerk. Met deze tips werk je veilig online, op kantoor, onderweg en thuis

  Meer info

  Meer info
 • Tips: Beveilig computer, tablet en telefoon

  IT beveiliging Privacy

  Digitale veiligheid is mensenwerk. Met deze tips blijven je computer, tablet en telefoon veilig, op kantoor, thuis en onderweg.

  Meer info

  Meer info
 • Slim en veilig wachtwoorden beheren

  IT beheer IT beveiliging Werken in de cloud

  Wachtwoorden beheren? Werk veilig én maak het de mensen in je organisatie makkelijk met een persoonlijke digitale kluis voor alle wachtwoorden.

  Meer info

  Meer info