Nieuwe naamgeving Office 365 abonnementen

De namen van de zakelijke Office 365 abonnementen zijn vernieuwd. Voortaan heet bijvoorbeeld Office 365 Business Essentials, Microsoft 365 Business Basic. En Office 365 Business Premium heet voortaan Microsoft 365 Business Standard. Best verwarrend al die verschillende pakketten, met namen die zoveel op elkaar lijken. Nu waren de namen van de pakketten hiervoor ook al lastig uit elkaar te houden. De inhoud van de pakketten is gelukkig precies hetzelfde gebleven, evenals de prijzen.

Office 365 bestaat alweer 10 jaar. In eerst instantie was het voornamelijk bedoeld om bestanden en programma’s te kunnen gebruiken vanuit de cloud. Op die manier hoef t u zich veel minder zorgen te maken over het kwijtraken van data en heeft u alleen nog maar een internetverbinding nodig om altijd en overal, vanaf iedere computer, tablet, of telefoon, in te kunnen loggen. Wel zo handig in onze flexibele maatschappij. Inmiddels zijn de mogelijkheden flink uitgebreid met apps voor samenwerking en het automatiseren van taken, het beheren van computers op afstand en meerdere beveiligingslagen. Laten we eerst naar de namen kijken, daarna gaan we in op de overeenkomsten en verschillen.

 

Naamswijzigingen

De Office 365 Business abonnementen zijn Microsoft 365 gaan heten. Ook de toevoegingen erachter zijn iets gewijzigd. Hieronder staat het overzicht. Let goed op, want zoals u ziet is Microsoft 365 Business Premium iets anders dan Office 365 Business Premium.

De namen voor Office 365 Enterprise (E1, E3, E5, F1) zijn gelijk gebleven, maar Microsoft biedt die abonnementen niet meer actief aan.

 • Office 365 Business Essentials –> Microsoft 365 Business Basic
 • Office 365 Business Premium –> Microsoft 365 Business Standard
 • Microsoft 365 Business –> Microsoft 365 Business Premium
 • Office 365 Business / ProPlus –> Microsoft 365 Apps
 • Microsoft 365 E3 = gelijk
 • Microsoft 365 E5 = gelijk
 • Microsoft 365 F1 –> Microsoft 365 F3
 • Office 365 E1 = Gelijk
 • Office 365 E3 = Gelijk
 • Office 365 E5 = Gelijk
 • Office 365 F1 = Gelijk

Wilt u meer weten over de overeenkomsten en de verschillen tussen de pakketten, lees er meer over op onze pagina over Microsoft 365.

 

Wat is Microsoft 365?

Microsoft 365 combineert een Office abonnement met alle mogelijkheden die het voor bedrijven simpel en efficiënt maken om te werken vanuit de cloud, inclusief vele geavanceerde tools voor procesautomatisering en beveiliging.

 

Microsoft 365 Business vs Microsoft 365 Enterprise

Microsoft 365 Business abonnementen zijn geschikt voor bedrijven tot 300 medewerkers. Met deze abonnementen heeft u toegang tot Office applicaties, e-mail en uitgebreide samenwerkingstools zoals Microsoft Teams.

Microsoft 365 Enterprise voegt daar onder andere geavanceerde beveiligingsmogelijkheden, het beheren van computers op afstand en het hosten van bedrijfsapplicaties in de cloud, aan toe. F3 is een vreemde eend in de bijt, dat is een uitgekleed abonnement voor eerstelijns medewerkers. Iemand op de klantenservice hoeft immers niet hetzelfde te kunnen als medewerkers op de administratie of directieleden. Wel heeft iedere medewerker hetzelfde hoge beveiligingsniveau. F3 kunt u combineren met Microsoft 365 E3 of E5.

 

Wat is een Office 365 abonnement?

Office 365 was de naam van abonnementen die vooral gericht waren op het gebruik van bekende Office-applicaties zoals PowerPoint, Word, Excel en Outlook, met bestandsopslag en -deling in de cloud. Om meer één lijn te trekken en abonnementen makkelijker te kunnen vergelijken, heeft Microsoft de meeste Office 365-abonnementen nu ook Microsoft 365 genoemd.

De inhoud van de abonnementen is erg uitgebreid. Op deze pagina staat een overzicht van de meest opvallende overeenkomsten en verschillen.

Advies bij het kiezen van een abonnement dat past bij uw organisatie? Onze medewerkers helpen u graag. Bel ons op 085-7735333, of mail naar sales@tinkconnect.com

Altijd en overal kunnen werken, zonder zorgen over uw digitale veiligheid. TinkConnect begeleidt u van begin tot eind bij het inrichten en beheren van Microsoft 365. Van het ontwerp en de verhuizing, tot de beveiliging, het inrichten van werkprocessen en de dagelijkse support van medewerkers.

 

Gerelateerde artikelen

 • Hosted Desktop vs Microsoft 365

  Microsoft 365 - Office 365 Werken in de cloud

  Gebruikt uw organisatie een Hosted Desktop service om online in te loggen op uw werkomgeving? U bent niet de…

  Meer info

  Meer info
 • verschil tussen onedrive en sharepoint

  Wat is het verschil tussen OneDrive en SharePoint?

  Microsoft 365 - Office 365

  Sla persoonlijke bestanden op in OneDrive en gedeelde bestanden in SharePoint, we leggen u graag uit waarom

  Meer info

  Meer info
 • Voldoet Office 365 aan AVG standaarden?

  Microsoft 365 - Office 365 Privacy

  Als IT-beheerder krijgen wij vaak de vraag of Microsoft 365 AVG compliant is, ook wel bekend als privacywet of…

  Meer info

  Meer info