Microsoft Teams: van 4 naar 9 deelnemers in beeld

4 videobellers in beeld is niet langer de limiet binnen het online samenwerkings- en videoplatform Microsoft Teams. Vanaf eind april 2020 kunnen gebruikers van Microsoft Teams tijdens een video-meeting maximaal 9 personen tegelijkertijd in beeld hebben. Eerder gold er nog een maximum van 4 personen, waarbij automatisch de personen die aan het woord zijn in beeld werden gebracht. Stap voor stap zal het aantal verder opgehoogd worden, tot er uiteindelijk 36 mensen in beeld kunnen zijn.

Het in beeld krijgen van een groter aantal deelnemers was een veelgevraagde feature. Nu een groot deel van de wereld genoodzaakt is om op afstand te bellen, chatten en vergaderen is ook Microsoft genoodzaakt sneller te schakelen in de ontwikkeling van Teams. Concurrenten als Zoom en Google Hangouts konden dit al. Microsoft heeft het optrekken van de limiet in deze tijd van thuiswerken daarom versneld mogelijk gemaakt. Het bedrijf geeft aan het aantal weergegeven deelnemers in de nabije toekomst nog verder te willen vergroten.

Meer nieuwe features voor Microsoft Teams

Sinds we massaal thuiswerken is videobellen de norm. Maar niet iedereen vindt het fijn om de kamer waarin wordt gewerkt in beeld te moeten brengen. In eerst instantie kon men met Teams de achtergrond ‘blurren’, ofwel vervagen. Inmiddels kunt u ook een zelfgekozen afbeelding instellen als achtergrond. Handig voor een ieder die zijn rommelige thuiskantoor wil verbergen en netjes voor de dag wilt komen.

Wilt u zakelijk Teams gebruiken?

Is online vergaderen voor u een must? Bij de meeste zakelijke abonnementen van Microsoft 365 is Teams inbegrepen. Het simpelste abonnement heeft u al voor € 4,20 per gebruiker, per maand. Daarmee kunt u videobellen, chatten en gezamenlijk aan bestanden werken en opslaan in de cloud. Dit is ook inclusief e-mail en agenda.

Teams vs Teams free

Naast de zakelijke abonnementen van Microsoft 265, bestaat ook een versie van Microsoft Teams die helemaal gratis is. Deze versie heeft echter geen beheermogelijkheden, waardoor de app minder goed beveiligd is en daardoor ongeschikt is voor zakelijk gebruik.

Is videobellen met Microsoft Teams veilig?

Ja, Teams kan veilig worden gebruikt voor zakelijke gesprekken, mits het goed wordt beheerd. Dit betekent ten eerste dat het nodig is om gebruikers en rechten zorgvuldig te beheren. Wij raden u aan om dit door een gekwalificeerde beheerder te laten doen.

Het tweede deel van de beveiliging ligt bij gebruikers zelf. Hoe gaan zij om met wachtwoorden? Zijn er meer mensen die toegang hebben tot hun computer? Maak hier goede afspraken over en help waar nodig bij het naleven van die afspraken.

Gerelateerde artikelen

 • Hosted Desktop vs Microsoft 365

  Microsoft 365 - Office 365 Werken in de cloud

  Gebruikt uw organisatie een Hosted Desktop service om online in te loggen op uw werkomgeving? U bent niet de…

  Meer info

  Meer info
 • verschil tussen onedrive en sharepoint

  Wat is het verschil tussen OneDrive en SharePoint?

  Microsoft 365 - Office 365

  Sla persoonlijke bestanden op in OneDrive en gedeelde bestanden in SharePoint, we leggen u graag uit waarom

  Meer info

  Meer info
 • Voldoet Office 365 aan AVG standaarden?

  Microsoft 365 - Office 365 Privacy

  Als IT-beheerder krijgen wij vaak de vraag of Microsoft 365 AVG compliant is, ook wel bekend als privacywet of…

  Meer info

  Meer info