Microsoft Office voor FysioRoadmap-gebruikers

Voor fysiotherapiepraktijken die werken in de online omgeving FysioRoadmap zijn er meerdere manieren om Microsoft Office-programma’s te gebruiken (o.a. Outlook, Word, Excel, Powerpoint). Elke manier heeft voor- en nadelen. Op deze pagina lichten we de keuzemogelijkheden toe. Voor meer informatie en het aanvragen van een Office-pakket, kun je onderaan deze pagina het formulier invullen.

 • Optie 1: Office 365 Business Essentials (Alleen webversies van Office-programma’s)
 • Optie 2: Office 365 Business Premium (Buiten de online omgeving geïnstalleerde Office-programma’s + binnen en buiten de omgeving de webversies)

 

Handleiding Office 365 voor FysioRoadmap
 • Vergelijking & Kosten

  * Bij de veelgestelde vragen (verderop deze pagina) kun je meer lezen over de verschillen tussen webversies en geïnstalleerde versies van Office-programma’s.

   

  Prijs Business Essentials

  € 4,20 per gebruiker, per maand

  Voor een jaarabonnement, exclusief btw

   

  Prijs Business Premium

  € 10,50 per gebruiker, per maand

  Voor een jaarabonnement, exclusief btw

 • GroupCreated with Sketch.
 • Group 2Created with Sketch.

Aanvullende diensten

Bescherm jullie bestanden en gegevens in de Office 365-omgeving optimaal met een externe back-up en Advanced Threat Protection.
 • Support

  Ondersteuning voor Office 365-programma’s valt buiten het standaard supportabonnement voor de online omgeving van FysioRoadmap. Speciaal voor FysioRoadmap-gebruikers bieden we voor Office 365 een supportabonnement met korting.

 • Back-up

  Bij een abonnement op Office 365 staat alle data in de cloud. Microsoft biedt geen volledige back-up. TinkConnect biedt daarom een zakelijke Office 365 back-up, die wordt opgeslagen in onze Nederlandse datacenters.

 • Beveiliging

  Advanced Threat Protection (ATP) beschermt actief tegen malware en fishing. Zo controleert ATP automatisch alle links in e-mail en documenten documenten met “Safe links” en kan het “CEO-fraude” detecteren.

Veelgestelde vragen

 • Office 365 biedt webversies van bekende Office-programma’s, zoals Outlook, Word, Excel en Powerpoint. Deze webversies zijn een uitgeklede variant op de standaard Office-programma’s. Dat betekent dat niet alle functies beschikbaar zijn in de webversies.

 • Ja dat kan. Sowieso zijn alle applicaties en bestanden online beschikbaar. Daarnaast is het mogelijk om een MacOS-versie te installeren op Apple-computers. Ook kun je iOS-apps downloaden op een iPhone. Gedownloade programma’s werken op Apple-computers iets anders dan op Windows-computers, wat een aantal beperkingen met zich meebrengt. Wij adviseren graag over de specifieke mogelijkheden en beperkingen voor je bedrijf.

 • Jazeker, Office 365 is ontwikkeld om samenwerking binnen teams te optimaliseren. Voor elk bestand en elke map kunnen rechten worden ingesteld. Informeer bij ons ook naar de geavanceerde mogelijkheden voor bestandsdeling.

 • Wat is Onedrive?

  Op de Onedrive kunnen documenten voor eigen gebruik worden opgeslagen. Het is mogelijk om losse documenten te delen met collega’s en samenwerkingspartners. De Onedrive-map kan gesynchroniseerd worden met je computer en andere apparaten.

   

  Wat is Sharepoint?

  Sharepoint is bedoeld voor teams. Teamleden kunnen vanaf hun eigen computer aan documenten werken op dezelfde manier als met Onedrive. Documentenmappen worden online weergegeven op een Team Site. Aan deze site kunnen onder andere agenda’s, planningen en nieuwsberichten worden toegevoegd.

 • Ja dat kan. Je kunt je via onderstaande link aanmelden voor een proefperiode. Tijdens deze periode kun je Office 365 Business Premium gebruiken. Voor Business Essentials bestaat geen aparte proefperiode. De webversies van Outlook, Excel, Word en Powerpoint zijn echter voor beide versies hetzelfde. Let erop dat je de proefperiode op tijd stopzet.

  Proefperiode Office 365 Business Premium: https://businessstore.microsoft.com/nl-nl/create-account/signup?offerid=467eab54-127b-42d3-b046-3844b860bebf&dl=O365_BUSINESS_PREMIUM&ispolaris=1&ali=1&products=cfq7ttc0k5j7:0002

   

 • In principe wel. Werken in de cloud heeft net zoals lokaal werken eigen beveiligingsrisico’s. De veiligheid is zowel afhankelijk van de cloudbeheerder, als van de gebruiker. We adviseren alle gebruikers om standaard gebruik te maken van Multi-Factor Authentication (MFA) en een dagelijkse back-up te laten maken.

  Als cloud specialist geven wij veel aandacht aan internet security. Onze werkprocessen zijn ISO 27001 gecertificeerd. We geven graag beveiligingsadvies op maat. Neem daarvoor contact op met onze beveiligingsexperts.

 • Een toevoeging op de standaard beveiliging van Office 365: Advanced Threat Protection (ATP) beschermt actief tegen malware en fishing. Zo controleert ATP automatisch alle links in e-mail en documenten met “Safe links” en kan het “CEO-fraude” detecteren.

 • Beide cloudoplossingen bieden een vergelijkbare dienstverlening. De exacte verschillen hangen af van de verschillende versies van beide diensten. Eén van de meest opvallende verschillen is de mogelijkheid om Office-applicaties met de uitgebreide bijbehorende mogelijkheden te downloaden. De functionaliteiten van Outlook, Word, Excel en Powerpoint kunnen door G Suite niet worden geëvenaard.

  G Suite biedt in de meeste pakketten onbeperkte data-opslag, terwijl Office 365 1 TB per gebruiker biedt. Organisaties die veel audio- en video-files willen bewaren in de cloud kunnen beter af zijn met G Suite. Voor de meeste organisaties is 1 TB echter ruim voldoende.

  In het kort: we adviseren organisaties die veel met Office-documenten werken Office 365 for Business Premium. Dit biedt zowel offline als online de meeste mogelijkheden.

ThinClients in combinatie met Office 365

Praktijken die werken met ThinClients en Office 365 willen gebruiken, kunnen alleen kiezen voor Business Essentials. Dat betekent dat alleen de webversies van Office-programma’s beschikbaar zijn. Deze webversies bieden minder mogelijkheden dan de volledige versies van Office-programma’s.

Keuzehulp

 1. Met welk soort computer werken jullie?
  • ThinClient: Alleen Office 365 Essentials is geschikt
  • Desktop of Laptop: Beide versies zijn geschikt
 2. Willen jullie binnen de online omgeving (FysioRoadmap) de volledige versies van Outlook, Word, Excel en Powerpoint kunnen gebruiken?
  • Ja: Dit is helaas niet mogelijk met Office 365, neem contact met ons op voor vragen
  • Nee: Binnen de omgeving kunnen met beide soorten Office 365 de webversies van de programma’s worden gebruikt. Met Office 365 Business Premium kunnen de programma’s wel buiten de omgeving worden geïnstalleerd.
 3. Willen jullie de webversies van Office-programma’s kunnen gebruiken?
  • Ja: Dat kan met beide versies van Office 365
  • Nee: Office 365 Business Premium biedt geïnstalleerde versies van de programma’s buiten de online omgeving

Aanvraagproces

Om te kunnen starten met het gebruik Microsoft Office hebben wij een aantal gegevens van jullie nodig, waarna we de benodigde contracten met Microsoft in orde kunnen maken en alles technisch kunnen instellen.

 

Webversies

Twijfelen jullie of de webversies van Office 365-programma’s voldoende zijn? Test dit dan eerst met een proefabonnement.

 

Doorlooptijd

Op het moment dat we alle informatie en getekende overeenkomsten van jullie hebben ontvangen, kunnen we starten met het inrichten van het nieuwe Office-pakket en het verhuizen van jullie e-mail naar de nieuwe omgeving. Gezien het aantal stappen dat hiervoor nodig is, duurt het minimaal een week om over te stappen. Als gedurende het proces gegevens van gebruikers wijzigen, of benodigde gegevens verouderd blijken te zijn, kan het langer dan een week duren om alles in orde te maken.

 • Advies op maat

  We adviseren graag over de mogelijkheden van de verschillende Office-pakketten voor jullie organisatie, met de bijbehorende kosten. Vul hiernaast je gegevens in, of stuur een mail naar 365@tinkconnect.com

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • MicrosoftCreated with Sketch.
 • Microsoft Partner

  TinkConnect is Microsoft Partner. Dat betekent dat wij een erkende reseller zijn van Microsoft-producten.