Hosted Desktop: de remote desktop van TinkConnect

Vanaf iedere werkplek snel en veilig toegang tot Microsoft Office en de andere programma’s van uw bedrijf. Dat is de essentie van online werken met TinkConnect. Met onze Hosted Desktop-oplossing staan bedrijfsdata en programma’s op onze eigen servers in datacenters in Amsterdam. Voor een vast bedrag per persoon per maand.

features overview
 • Werkplekken in de cloud

  Met Hosted Desktop van TinkConnect beschikken medewerkers over een online werkplek met alle programma’s en toepassingen die zij nodig hebben. Dit wordt ook wel werken in de cloud genoemd. Hosted Desktop heeft de vertrouwde Microsoft Office omgeving. Medewerkers hebben vanaf iedere computer met internetverbinding toegang tot documenten, programma’s en bedrijfsapplicaties.

   

  Hosted Exchange

  De zakelijke Microsoft e-mailoplossing, met mail die wordt gehost bij datacenters in Nederland. Hosted Exchange is verkrijgbaar in combinatie met Hosted Desktop en kan worden aangevuld met Secure Mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom werken met Hosted Desktop van TinkConnect?

 • Focus op veiligheid

  TinkConnect is ISO 27001 gecertificeerd en alle data wordt gegarandeerd en goed beveiligd opgeslagen in Nederlandse datacenters.

 • Geschikt voor klein en groot

  Onze Hosted Desktop is schaalbaar en groeit mee met uw bedrijf. Van twee tot duizenden medewerkers.

 • Wij staan voor u klaar

  Onze helpdesk staat iedere werkdag van 8.00 uur tot 18.00 uur klaar voor het beantwoorden van vragen van al uw medewerkers.

Hosted Desktop is eenvoudig en transparant

Hosted Desktop maakt het aanleggen van een goede IT-omgeving een stuk eenvoudiger. Ook voor groeiende ondernemingen waar veel verandert. Nieuwe gebruikers kunnen eenvoudig worden toegevoegd, oude gebruikers snel geblokkeerd en toepassingen kunnen per gebruiker worden toegewezen. Ook het midden- en kleinbedrijf bespaart met onze remote desktop tijd, IT-omgeving en menskracht.

De basiscomponenten van Hosted Desktop

Software

 • Microsoft Office Professional: Outlook, Word, Excel, PowerPoint, Access InfoPath en Publisher
 • Adobe Reader
 • ESET Antivirus

Zakelijke e-mail

 • Hosted Exchange: Zakelijke e-mail of Hosted Exchange is een optioneel onderdeel van onze Hosted Desktop dienst. Met Hosted Exchange heeft u op kantoor, thuis, onderweg of bij een klant altijd toegang tot e-mail, agenda, taakbeheer en contacten. Zakelijke e-mail is ook te gebruiken op tablets en mobiele telefoons. [interne link]

Data-opslag

 • Alle gebruikers hebben toegang tot gedeelde en persoonlijke mappen. Toegangsrechten kunnen per map worden ingesteld.
 • Dagelijkse back-ups; redundant opgeslagen in ISO 27001 gecertificeerde datacenters.

Onderhoud en updates

TinkConnect zorgt voor het onderhoud, de software updates, de back-ups en eventuele uitbreidingen van de server. Zo hoeven onze klanten zelf niet te investeren in een IT-platform.

Tink Drive

Ook onderweg of buiten bereik van wifi kunnen werken met uw bestanden. TinkDrive maakt het mogelijk. Deze beveiligde verbinding geeft ook buiten de Hosted Desktop-omgeving toegang tot bestanden.

Bekijk

Secure Internet

Voorkom het binnenhalen van malware die wordt verspreid via besmette websites. ‘Secure Internet’ van TinkConnect blokkeert geïnfecteerde websites op basis van het wereldwijd toegepaste DNS-filter.

Bekijk

Secure Mail

Als e-mailberichten om privacy-redenen versleuteld verzonden moeten worden, biedt ‘Secure Mail’ een oplossing. TinkConnect biedt e-mail encryptie per bericht of versleuteling van alle verzonden berichten.

Bekijk

MFA

Geen zorgen meer over onveilige of gelekte wachtwoorden. 2FA (Two-Factor Authentication) voegt een extra beveiligingsstap toe aan het inloggen op de online werkomgeving.

Bekijk

Single Sign On

Gebruik de Tink-persoonlijke inloggegevens om ook bij applicaties die gehost worden bij derde partijen en websites in te loggen. SSO (Singe Sign On) maakt het mogelijk voor Hosted Desktop-gebruikers.

Bekijk

Tape Back-up

Organisaties met een bewaarplicht van data kunnen een back-up laten maken die zeven jaar wordt bewaard op offline tapes in beveiligde datacenters. Een goed beveiligde en betaalbare oplossing.

Bekijk

Hosted desktop vs Office 365

 • Twee soorten cloud

  Wat is Hosted Desktop in vergelijking met Office 365? Wij ondersteunen twee manieren van online werken: met onze eigen Hosted Desktop en met Office 365 for Business. Beide diensten maken Office applicaties als Outlook en Word online beschikbaar en bieden dataopslag in de cloud. Er zijn echter ook een aantal verschillen.

   

  Mogelijkheden

  Hosted Desktop geeft toegang tot een extern bureaublad. Op deze manier worden naast de Office applicaties ook vele andere programma’s beschikbaar gemaakt. Inmiddels zijn er meer dan 200 bedrijfsapplicaties beschikbaar.

  Bij gebruik van Office 365 worden alle Office-programma’s op de lokale PC geïnstalleerd. Eventuele bedrijfsapplicaties zullen ook lokaal geïnstalleerd moeten worden. Indien deze data niet in Sharepoint of OneDrive in Office 365 kunnen worden opgeslagen, kan TinkConnect de benodigde opslag verzorgen. De managed desktop (werkplekbeheer) is de dienst die deze mogelijkheid biedt.

  Doordat met Office 365 de bedrijfsapplicaties lokaal geïnstalleerd moeten worden, kunnen de applicaties alleen gebruikt worden op computers waarop de applicaties staan. Dit maakt online werken minder flexibel.

  Met Hosted Desktop kunnen applicaties daarentegen zowel op PC als Mac online worden gebruikt.

 • Dataopslag

  Office 365 slaat data op in de cloud van Microsoft, terwijl Hosted Desktop alle data opslaat op onze eigen servers in Nederlandse datacenters. Dataopslag in Europa is essentieel voor bedrijven die moeten voldoen aan strenge privacyvoorwaarden die gelden voor bijvoorbeeld medische en financiële instanties.

   

  Office applicaties

  Office 365 biedt altijd toegang tot de laatste versie van applicaties, terwijl Hosted Desktop de Office 2016 applicaties biedt.

   

  Informatiebeveiliging

  Hosted Desktop is ontwikkeld met een focus op digitale veiligheid. De dienst wordt gebruikt door bedrijven in de financiële en de medische sector. U weet altijd zeker waar de data is opgeslagen.

   

  Prijs

  Hosted Desktop biedt uitgebreidere mogelijkheden, waaronder een eenvoudige integratie met bedrijfsapplicaties. Office 365 is simpeler en daarom ook geschikt voor bedrijven met een kleiner budget.

 • Overzichtelijke IT-kosten: een vast bedrag per werkplek, per maand

  In vergelijking met een eigen IT-omgeving levert Hosted Desktop een aanzienlijke besparing op de onderhouds- en licentiekosten. Hosted Desktop is transparant: u heeft één contract en één aanspreekpunt en ontvangt iedere maand één factuur. Voor een vast bedrag per persoon per maand.

 • Online werken in Zuidoost Azië

  Steeds meer Nederlandse bedrijven hebben een vestiging in Zuidoost Azië. Voor deze bedrijven werken we met een lokaal datacenter in Singapore. Zo kunnen medewerkers aldaar werken met de snelste verbinding. De datacenters in Singapore en Amsterdam hebben een directe verbinding met elkaar, waardoor de Hosted Desktop-omgevingen naadloos op elkaar aansluiten en de samenwerking tussen collega’s in beide landen optimaal verloopt. 

 • De digitale kantooromgeving goed geregeld

  Werken in de cloud van TinkConnect is een efficiënte manier om IT-beheer voor een groot deel uit handen te geven. Gebruikers hebben altijd en overal toegang tot data en applicaties, via een werkomgeving die wordt onderhouden en beveiligd door onze specialisten.

  Wij kunnen ook de gehele IT-omgeving voor u beheren. Dat varieert van het aanleggen en beheren van het kantoornetwerk, het inrichten van een telefonienetwerk, tot het beheer van computers en printers.  Lees meer over de mogelijkheden voor IT-beheer door TinkConnect.

 • Een optimale beveiliging van het bedrijfsnetwerk en bedrijfsgegevens

  Wie online werkt, gebruikt mogelijk nog steeds kwetsbare apparatuur. TinkConnect heeft al sinds haar oprichting een uitgesproken focus op digitale veiligheid. Met onze beheerde werkplekken beheren we computers op afstand, zodat de antivirus-software altijd up-to-date is en onveilige programma’s geen kans krijgen. Onze specialisten kunnen een veiligheidsscan maken van uw bedrijfsprocessen en adviseren over de toepassing van de Privacywetgeving. Lees meer over onze IT-beveiliging.

Veelgestelde vragen

 • Jazeker, Microsoft 365 (voorheen Office 365) is ontwikkeld om samenwerking binnen teams te optimaliseren. Voor elk bestand en elke map kunnen rechten worden ingesteld. Informeer bij ons ook naar de geavanceerde mogelijkheden voor bestandsdeling.

 • Ja dat kan. Sowieso zijn alle applicaties en bestanden online beschikbaar. Daarnaast is het mogelijk om een MacOS-versie te installeren op Apple-computers. Ook kunt u iOS-apps downloaden op een iPhone en iPad. Gedownloade programma’s werken op Apple-computers iets anders dan op Windows-computers, wat een aantal beperkingen met zich meebrengt. Wij adviseren graag over de specifieke mogelijkheden en beperkingen voor uw organisatie.

 • Beide cloudoplossingen bieden een vergelijkbare dienstverlening. De exacte verschillen hangen af van de verschillende versies van beide diensten. Eén van de meest opvallende verschillen is de mogelijkheid om Office-applicaties met de uitgebreide bijbehorende mogelijkheden te downloaden. De functionaliteit van Outlook, Word, Excel en Powerpoint kan door G Suite niet worden geëvenaard.

  G Suite biedt in de meeste pakketten onbeperkte data-opslag, terwijl Office 365 1 TB per gebruiker biedt. Organisaties die veel audio- en video-files willen bewaren in de cloud kunnen extra cloudruimte bijkopen. Voor de meeste organisaties is 1 TB echter ruim voldoende.

  In het kort: we adviseren organisaties die veel met Office-documenten werken minimaal Microsoft 365 Business Standard. Dit biedt zowel offline als online de meeste mogelijkheden.

 • Vanaf april 2020 zijn de Office 365 abonnementen ook Microsoft 365 gaan heten:

  Office 365 Business Essentials heet voortaan Microsoft 365 Business Basic

  Office 365 Business Premium heet voortaan Microsoft 365 Business Standard

  Hiermee is het verschil tussen Microsoft 365 en Office 365 opgeheven. De Office applicaties zijn onderdeel van alle Microsoft 365 abonnementen.

 • superhero Contact
 • Vrijblijvend advies

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Waarom TinkConnect

  • Al 14 jaar kantoorautomatiseerder, ontwikkelaar en beheerder van werkplekken in de cloud

  • Informatiebeveiliging- en privacy-expert

  • Korte communicatielijnen en persoonlijke support voor iedere medewerker

  • ISO 27001 gecertificeerd

 • MicrosoftCreated with Sketch.
 •  

  TinkConnect is Microsoft Partner. Dat betekent dat wij een erkende reseller zijn van Microsoft-producten.