Waarom upgraden van Windows 7 naar Windows 10?

Op 14 januari 2020 verliep de ondersteuning van Windows 7 ten einde. U wordt aangeraden om te upgraden van Windows 7 naar Windows 10. Wat betekent dat eigenlijk? En is het echt nodig?

Windows 7 is een besturingssysteem dat op sommige oudere computers draait. Ieder systeem heeft onderhoud nodig. Er worden namelijk regelmatig zwakke plekken gevonden, die door kwaadwillenden (zoals hackers) kunnen worden gebruikt om computers binnen te dringen. Sinds 14 januari onderhoudt Microsoft Windows 7 niet meer, waardoor het niet meer veilig is om de computer te gebruiken. Dit is helaas niet iets wat met een antivirus-programma kan worden opgelost. Naast problemen met de beveiliging, zullen ook programma’s steeds slechter functioneren. De computer zal steeds minder bruikbaar worden.

 

Heeft u een melding gekregen dat u moet upgraden?

We raden aan om dit zo snel mogelijk te doen. Er zijn meerdere opties:

 1. Upgraden van het huidige systeem
 2. Een schone installatie
 3. Upgraden van Windows 7 naar Windows 10 met een nieuwe computer

 

Melding dat je moet upgraden van Windows 7 naar Windows 10

 

Upgraden van het huidige systeem

Dit klinkt het meest voor de hand liggend, maar dat hoeft het niet te zijn. Om te kunnen upgraden is een licentie voor Windows 10 nodig en een computer die sterk genoeg is. Dit zijn de eisen van Microsoft. De upgrade zelf neemt al snel een paar uur in beslag, tot wel twaalf uur. Tijdens de upgrade kunt u de computer niet gebruiken. We raden af om oude computers een upgrade te geven, omdat dit op de lange termijn de duurste en lastigste oplossing kan zijn.

 

Een schone installatie van Windows 10

Voor een schone installatie wordt eerst een back-up gemaakt van alle programma’s en bestanden, waarna de harde schijf wordt gewist. Op de schone harde schijf wordt Windows 10 geïnstalleerd en de programma’s en bestanden teruggeplaatst. Ook hiervoor geldt dat de computer moet voldoen aan de eisen van Microsoft en dat het proces meerdere uren in beslag kan nemen. Deze optie is iets makkelijker dan het upgraden van het huidige systeem.

 

Upgraden van Windows 7 naar Windows 10 met een nieuwe computer

In veel gevallen is dit de makkelijkste en snelste oplossing. Op een nieuwe computer staat Windows 10 al geïnstalleerd en de computer is sterk genoeg om het besturingssysteem te draaien. U bent geen tijd en kosten kwijt aan het installeren van het nieuwe systeem. De kans is groot dat op een nieuwe computer programma’s sneller en beter werken. Voor veel organisaties is dit ook de meest kostenefficiënte en duurzame oplossing. Wij kunnen de aankoop voor u doen en de computers voor u inrichten.

 

Hulp & advies

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies op maat.

 

Over TinkConnect

Geen zorgen over de werking van apparatuur, de wifi-verbinding, de toegankelijkheid van bestanden en programma’s, dat is de basis van betrouwbaar ICT-beheer. Lees meer over IT-beheer en IT-beveiliging door TinkConnect.

 

 

Ontvang nieuwe artikelen in uw inbox


 

Gerelateerde artikelen

 • Tips: Werk veilig online

  IT beheer IT beveiliging Privacy

  Digitale beveiliging is mensenwerk. Met deze tips werkt u veilig online, op kantoor, onderweg en thuis

  Meer info

  Meer info
 • Tips: Beveilig computer, tablet en telefoon

  IT beveiliging Privacy

  Digitale veiligheid is mensenwerk. Met deze tips blijven uw computer, tablet en telefoon veilig, op kantoor, thuis en onderweg.

  Meer info

  Meer info
 • Slim en veilig wachtwoorden beheren

  IT beheer IT beveiliging Werken in de cloud

  Wachtwoorden beheren? Werk veilig én maak het de mensen in uw organisatie makkelijk met een persoonlijke digitale kluis voor alle wachtwoorden.

  Meer info

  Meer info