Handleiding Tink Drive gebruiken Windows

• Voor een installatiehandleiding klik hier.

• Locatie van bestanden

• Open de Verkenner (Map met alle bestanden)
    • Ga naar Deze PC
    • Ga naar OS (C:)
    • Ga naar Gebruikers
    • Klik op je eigen naam
    • Ga naar “File Director”

In File Director staan twee mappen

• Home: H-schijf (persoonlijke documenten)
    • Shared Data: V-schijf (gedeelde documenten)
  • Offline werken

Bestanden kunnen maar op één plek tegelijkertijd geopend worden. Als een bestand op de computer geopend is, kan het niet op hetzelfde moment binnen de online omgeving geopend worden.

Als de computer offline is, dus geen internetverbinding heeft, kan het bestand wél op twee plekken tegelijk geopend worden. Zo gauw de computer weer online komt gaat File Director synchroniseren. Als blijkt dat er twee versies van het bestand zijn, zal één van beide als kopie worden opgeslagen.

Bestanden synchroniseren

Optie 1

Open een bestand in de File Director map. Het bestand wordt vanaf nu automatisch gesynchroniseerd.

Optie 2

In plaats van het bestand te openen, kun je ook met de rechtermuisknop op een bestand klikken. Kies vervolgens File Director > Sync file

Optie 3

Klik met rechtermuisknop of een map en kies File Director > Sync folder.

• Synchronisatiestatus

De status is het beste zichtbaar door de bestandsmap in te stellen op “Grote Pictogrammen (instellingen staan in tabje “Beeld”).

• Grijze pijl: Nog niet gesynchroniseerd, het bestand is alleen online beschikbaar.
    • Groen vinkje: Wel gesynchroniseerd, het bestand is online en offline beschikbaar.
    • Geen toevoeging: Nog niet gesynchroniseerd, het bestand is alleen offline beschikbaar.
    • Blauwe pijlen: Bezig met synchroniseren.
    • Rood uitroepteken: Er gaat iets mis bij de synchronisatie. Neem contact met ons op als dit probleem zich blijft voordoen.

• Synchronisatie pauzeren

Klik rechts onderin beeld in de taakbalk op het naar boven wijzende pijltje. Klik op het groene File Director icoon en kies voor “Synchronisatie pauzeren”.

• Instellingen

Open het Controlecentrum door rechts onderin beeld in de taakbalk op het naar boven wijzende pijltje te klikken. Klik op het groene File Director icoon en kies voor “Controlecentrum”.

• Bestanden delen met anderen

Op aanvraag kan de optie aangezet worden om data te delen met personen buiten de organisatie. Deze personen hoeven geen File Director te hebben en betalen ook geen licentiekosten.

Zodra deze mogelijkheid aanstaat, komt er na rechtsklikken op een bestand een extra optie: Share File.

• File Sharing uitleg

N.B. Bestanden blijven 14 dagen beschikbaar voor download.

• Vul de e-mailadressen in waarmee het bestand gedeeld moet worden
    • Controleer de bestanden
    • Klik op Share
    • De e-mailadressen krijgen een link toegestuurd naar een downloadmap