Handleiding MFA voor Android

• MFA, oftewel Multi Factor Authentication, is een extra beveiliging van uw werkomgeving. Na het instellen van MFA, zijn er twee stappen nodig om in te loggen. De eerste stap is het invoeren van uw wachtwoord, de tweede stap is het bevestigen van de inlogpoging via uw mobiele telefoon.

• Stap 1

Ga op je telefoon naar de Play Store

• Stap 2

Zoek de Microsoft Authenticator en kies “INSTALLEREN”.

• Stap 3

Open de app op je telefoon en sta toe dat de Authenticator berichten mag sturen. Klik op “Account toevoegen”.

• Stap 4

Kies “Werk- of schoolaccount”.

• Stap 5

Sta toe dat de app de camera mag gebruiken.

• Stap 6

QR-code aanmaken: Open op je computer een browser (Chrome, Firefox, Edge, Safari) en ga naar mfa.tinkiteasy.com en voer uw TINK-gebruikersnaam en wachtwoord in.

• Stap 7

Beantwoord de beveiligingsvragen en kies “Activeringscode genereren”.

• Stap 8

Klik op “Nu verifiëren”.

• Stap 9

App koppelen: Er verschijnt nu een scherm waarmee je de QR-code op de website kunt scannen. Hou de camera van de telefoon voor het beeldscherm van je computer en zorg dat de code in het beeld komt van uw telefoon. Je hoort een zachte klik, op je computer krijg je een knop te zien “Nu Verifiëren”. Klik op de knop. Er verschijnt een melding op je mobiel die je moet goedkeuren. Het account is nu volledig gekoppeld.

• Stap 10

Inloggen met MFA: Open TINK. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in op de computer en klik op OK. Op uw telefoon verschijnt een melding die u moet goedkeuren. Na goedkeuring wordt TINK geopend.