• Documentmap openen

  Direct inloggen bij SharePoint: https://bedrijfsnaam.sharepoint.com/_layouts/15/sharepoint.aspx

  Open de map met documenten, door links in het menu op “Documenten” te klikken. Het is ook mogelijk om direct vanaf de hoofdpagina documenten te bekijken, maar dan heb je iets minder opties.

 • Nieuw document aanmaken

  Open de map waarin je een nieuw document wilt aanmaken

  Klik linksboven op +
  Klik op het documenttype dat je wilt aanmaken

  In het document dat opent kun je midden bovenin de gekleurde balk de gewenste naam invoeren

  Rechts bovenin kun je het vereenvoudigde lint aan- of uitzetten om meer of minder opties te krijgen tijdens het bewerken

 • Opties voor bestaande documenten

  Per map en document heb je een aantal opties. Deze verschijnen op het moment dat je links van de document- of mapnaam het bolletje aanvinkt. Je kunt meerdere bolletjes tegelijk aanvinken. In de bovenbalk verschijnen de standaardopties. Door op de drie punten te klikken, klapt een menu met extra opties open.

  Document delen

  Hiermee kun je een document of map delen met mensen binnen en buiten je organisatie. Klik op “Personen in [bedrijfsnaam] met de koppeling kunnen bewerken” om de instellingen voor delen te bekijken en aan te passen.

 • Koppeling kopiëren

  Om een link naar het document te kopiëren naar een tekst in bijvoorbeeld een ander document of e-mail. Zo hoef je geen bijlages te maken van documenten en kan iedereen direct in hetzelfde document werken.

  Downloaden

  Als je een document toch als bijlage wilt meesturen, kun je het downloaden. Wees hier voorzichtig mee, want als je document download, ontstaan er meerdere versies.

  Naam wijzigen

  De naam van een document wijzigen.

 • Verplaatsen naar

  Document verplaatsen naar een andere map.

  Versiegeschiedenis

  Hier zie je alle eerdere versies van een document. Dat is handig als er bijvoorbeeld aanpassingen zijn gedaan die teruggedraaid moeten worden.

  Uitchecken

  Als je aan een document wilt werken, zonder dat andere mensen het kunnen openen, kun je het uitchecken.

 • Document openen, de inhoud bewerken en bewaren

  Open een bestaand document door erop te klikken. Zet het vereenvoudigde lint uit voor meer bewerkingsopties (zie document aanmaken).

  De wijzigingen die je maakt worden automatisch opgeslagen, er is daarom geen bewaarknop.